Top

Hvad er en arbejdsløshedskasse?

Hvad-er-en-arbejdsløshedskasse-

Hvad er en arbejdsløshedskasse?

En arbejdsløshedskasse er den, der hjælper dig økonomisk i tilfælde af, at du mister dit job. Dette forudsætter, at du har indbetalt kontingent mindst i ét år, før din eventuelle opsigelse fra arbejdsgiverens side.

 

En arbejdsløshedskasse bliver i daglig tale refereret til som en a-kasse. Den hænger ofte sammen med en fagforening, da langt de fleste tilbyder begge dele. Hvad er en arbejdsløshedskasse så i forhold til en fagforening? Det er her, hvor du kan få økonomisk støtte i form af en månedlig udbetaling i henhold til den pågældende dagpengesats, du er berettiget til.

 

Denne sats afhænger af, hvor lange du har betalt ind samt været på arbejdsmarkedet. Er du nyuddannet, får du en såkaldt dimittendsats, hvilket er den laveste udbetaling, der er fra arbejdsløshedskasserne. Men der er meget mere at komme efter i forhold til en arbejdsløshedskasse, da du ikke blot kan få økonomisk støtte, men også faglig support.

 

Professionel karriererådgivning

Hvad er en arbejdsløshedskasse, når det kommer til karriere? Jo, her kan du nemlig henvende dig, hvis du vil have hjælp og rådgivning i forbindelse med din karriere, videreuddannelse meget andet. Her har du også mulighed for at få hjælp til at skrive og få rettet ansøgninger, komme på kurser i eksempelvis, hvordan du opdaterer dit CV på LinkedIn.

 

Synes det svært at komme ud af dagpengesystemet, har din arbejdsløshedskasse en klar interesse i at hjælpe dig bedst muligt, således at du kan komme videre ud på arbejdsmarkedet. Her kan du blive sendt i virksomhedspraktik, hvilket du selv kan have indflydelse på i forhold til at prøve nye brancher af eller for at dygtiggøre dig yderligere inden for et interesseområde.

 

Vælg din arbejdsløshedskasse efter branche

Ønsker du at blive medlem af en arbejdsløshedskasse, har du mange muligheder. Men der er arbejdsløshedskasser, der har speciale i netop din branche. Det vil derfor give rigtig god mening at vælge en, der har kendskab til din branche og kan tilbyde faglig sparring og måske have et netværk, der kan hjælpe dig til at få døren inden for.

 

Har du brug for hjælp til at komme videre, er det rart at have en sagsbehandler, der rent faktisk kan relatere til din branche og tale af erfaring. Det giver dig bedre støtte rent fagligt, og du kan få gode råd og vejledning med, der meget specifikt for dit fag. Så hvad er en arbejdsløshedskasse? Den, der hjælper dig fagligt og økonomisk, når du har allermest brug for det.

Johnny Magnussen
INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR