Top

Bør jeg vælge en dyr eller billig a-kasse?

dyr-eller-billig-a-kasse-

Bør jeg vælge en dyr eller billig a-kasse?

Hvad skal du holde øje med?

At vælge den helt rigtige a-kasse kan for mange være et svært valg. Et af de helt store spørgsmål er ofte om en billig a-kasse er ligeså god som en dyr?

 

Det vil vi forsøge at komme lidt nærmere her. Priserne på de forskellige a-kasser kan umiddelbart virke meget ens, men med priser fra 426 kr. og op til 520 kr. om måneden, så kan du spare intet mindre end 1.128 kr. om året. Og dette alene på de direkte udgifter. Dette må for de fleste af os anses som en væsentlig besparelse. Men bør du så vælge den dyre, den billige a-kasse, eller én “midt i mellem”?

 

Når det kommer til stykket, så tilbyder danske a-kasser i grove træk mange af de samme ting. Dette skyldes meget enkelt, at alle a-kasser er forpligtiget til at følge en lang række af de samme danske standarder for at skabe et ens regelsæt. Når du vælger din a-kasse bør du derfor følge din mavefornemmelse, og ikke mindst a-kassens overordnede retning. Fx bør du ikke vælge Ledernes A-kasse hvis du ikke er ansat som leder eller betroet medarbejder, hvilket navnet også leder her til.

 

Får jeg mindre for mine penge hos en billig A-kasse?

Om du vælger en dyr eller billig a-kasse er op til dig. Differencen imellem det månedlige kontingent udgør som regel kun nogle få ekstra fordele.

 

I sidste ende er du lige så godt dækket uanset dit valg, og har krav på den præcis samme udbetaling. De forskellige a-kasser vil dog alle gerne, at du bliver medlem hos netop dem, og her kan der være mange fordele at hente. Kurser, tilbud hos deres samarbejdspartnere, personlig vejledning samt efteruddannelse er blandt de fordele du kan opnå – selv ved de som opfattes som en billig a-kasse udelukkende pga. prisen / md..

 

Overblik over a-kasserne

Vi har hos A-Kasse Danmark samlet en oversigt over nogle af de meste kendte akasser med flest medlemmer. Vi har sammenlignet pris og medlemmernes vurdering, baseret på anmeldelser fra TrustPilot.

 

Læs om de enkelte a-kasser og deres tilbud, og find netop den, som passer dig her: Oversigt over a-kasser

Johnny Magnussen
INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR