Top

Bliv medlem i en fart

a-kasse-og-fagforening

Bliv medlem i en fart

Er du ikke medlem af en fagforening og en a-kasse, så bliv det i dag. Der er tungtvejende argumenter for, hvorfor du skal blive det. Den bedste grund er uden tvivl, at du har ret til en fast indkomst efter gældende dagpengesatser, hvis du skulle være så uheldig at miste dit job, selv sige op eller måske er nyuddannet og står uden arbejde. Dette kan en a-kasse sikre dig. Det kræver dog, at du har været medlem i mindst ét år, før du har brug reelt har brug for den.

 

Er du medlem af en af fagforening, har du gunstige vilkår for at kunne sikre dig et vis lønniveau. Det er blandt andet det, en fagforening gør – den forhandler overenskomster hjem på vegne af dit fag, så der er en ensrettet ramme for dit fag. Du kan altid få faglig hjælp hos en fagforening. Er du utilfreds med din arbejdsgiver, bliver du snydt i løn, uretfærdigt behandlet eller noget helt fjerde, kan du henvende dig til din fagforening, som kan køre en sag på dine vegne. Der er nemlig megen støtte at hente, hvorfor det er enormt givtigt at være medlem.

 

Dobbelt beskyttelse med fagforening og a-kasse

Hvis du vil sikre dig selv bedst muligt, bør du melde dig ind i både en fagforening og en a-kasse. Rigtig mange vælger at gøre det samme sted, da stort set alle tilbyder det hele i én pakke. Det kan nok være, at det er irriterende at bruge penge på disse hver måned eller hver tredje, men du vil hurtigt indse, hvor vigtige de er, hvis du en dag står med håret i postkassen. Der er altså en grund til, at de fleste danskere er medlem det ene eller det andet sted. Du ved aldrig, hvordan din branche udvikler eller ændrer sig – eller om der kommer en ny finanskrise. Du kan derfor sikre dig dobbelt ved at være medlem af begge dele, da du både kan få økonomisk kompensation, når du ikke er i arbejde, og du kan få hjælp til tjek af lønsedler til, hvordan du tackler sexchikane.

 

Vælger du at stå uden fagforening og a-kasse, er der kun dig selv til at betale. Det er derfor vigtigt, hvis du i så fald vil være sikret rent økonomisk, at du er medlem af en fagforening og en a-kasse. Dels for at få udbetalt penge, og dels for at sikre at du får den løn, du har krav på, når du er i job.

Johnny Magnussen
INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR