Top

A kasse fradrag

a-kasse-fradrag

A kasse fradrag

Når du betaler kontingent til en a kasse, kan du få a kasse fradrag. Der er faktisk ikke noget loft for, hvor meget du kan få fredag for i dette henseende. Du skal blot angive, hvor meget du betaler i kontingent årligt, hvorefter det bliver regnet ind i din årsopgørelse og forskudsopgørelse.

Der er rigtig mange fordele ved at være medlem af en a kasse. De fleste vælger at gøre det, fordi de får en økonomisk støtte, hvis man mister sit job. Og sidder man med forpligtelser som hus, bil og har børn, er det virkelig en god hjælp i den første tid, hvor man står uden arbejde.

Du kan se i din tidligere årsopgørelse, hvor meget du har betalt i kontingent til din a kasse, så du er helt med på, hvor meget du skal angive. Typisk ligger kontingent fast, hvorfor du kan tage efter, hvad du har indbetalt de forgange år. Vil du være helt sikker, kan du tjekke dit kontoudtog for at se, hvor meget der bliver trukket i kvartalet.

Huske dine fradrag – det er penge lige i lommen

Det er som regel en rigtig god idé at huske alt det, du kan få fradrag for i skat. Det er gratis penge lige i lommerne. Det er fuldt ud lovligt, hvorfor du lige så godt kan gøre det. A kasse fradrag er som regel ikke ret højt, men taler vi om 5-6000,- årligt, er det jo også penge, du lige så godt kan tage med. Du angiver dem som sagt i din forskudsopgørelse og retter din årsopgørelse til, hvis det ikke passer med det beløb, der er angivet fra tidligere.

Har du aldrig betalt ind til en a kasse, skal du netop huske at angive det. Du kan altid kontakte din a kasse for at høre, hvor meget det eksakte beløb er, hvis du gerne vil vide det med det samme, således at det kan angives. Du kan også rette henvendelse til skat, som kan hjælpe dig med at udfylde det rigtige sted, hvis du skulle være i tvivl.

Det giver tryghed i sindet at være medlem af en a kasse

Et medlemskab af en a kasse giver dig som sagt mulighed for at få et a kasse fradrag. Det giver samtidig tryghed og ro i sindet, når du betaler kontingent, da du kan få økonomisk støtte på helt op mod to år, hvis du en dag mister jobbet. Her kan du få op til 18.365,- før skat som fuldtidsforsikret, hvis ikke du lige kommer fra en uddannelse. I dette tilfælde vil du modtage en dimittendsats.

Johnny Magnussen
INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR