Top

A-kasse for selvstændige

a-kasse-for-selvstaendige

A-kasse for selvstændige

Selvom du er selvstændig, er det rart at være fuldt beskyttet, så du kan sove trygt om natten. Skulle din virksomhed mod al forventning og forhåbning gå ned, kan du sikre dig ved at være medlem af en a-kasse for selvstændige. Der kan måske argumenteres kraftigt for, at det måske er endnu mere vigtigt for dig, der er selvstændig, at du har et sikkerhedsnet i form af en a-kasse. For der er rigtig meget på spil, når du har din egen virksomhed. Det økonomiske grundlag er måske ikke helt sikkert, hvorfor det vil give dig ro i sjælen at have den mulighed at kunne komme på dagpenge. Dette i tilfælde af dit firma skulle konkurs, eller at du pludselig ikke tjener penge nok til, at det kan løbe rundt

 

Sådan bliver du berettiget til dagpenge

Det er langt fra alle a-kasser, der tilbyder løsninger til selvstændige. Først skal du finde en, der tilbyder denne service, og så er der visse kriterier, der gør sig gældende, når du vil være berettiget til dagpenge. Du kan, ligesom alle andre, få dagpenge i op til to år, når du går ledig. Her gælder samme vilkår også, hvad angår, at du skal være til rådighed for aktivering og uddannelse. Du skal være tilmeldt dit jobcenter i den kommune, du har bopæl, og så skal du have været medlem af din a-kasse i mindst ét år. Du skal være aktivt søgende medlem, hvor du kan dokumentere, at du gør en aktiv indsats for at finde et job. Her gælder ansøgninger som en del af den dokumentation. Du skal også være villig til at tage et job. Yderligere skal du have solgt din virksomhed, afviklet eller simpelthen forpagtet den til anden side.

 

Et betryggende sikkerhedsnet

Hvor meget, du kan få i dagpengesats, afhænger meget af din omsætning som selvstændig. Her beregnes satsen på baggrund af overskuddet for de to bedste år, hvor du drev din virksomhed. Det er dog også muligt at få en fast sats, hvis du opfylder en række kriterier.

Der er rigtig meget mental støtte i at være velvidende om, at hvis det hele kollapser, så kan du reddes af en a-kasse, hvor du kan få dagpenge. Hvis det hjælper dig til en bedre nattesøvn, er det penge, der er godt givet ud. En a-kasse er til for at agere sikkerhedsnet for dig – og det er udelukkende for din egen skyld, at du skal være medlem.

Johnny Magnussen
INGEN KOMMENTARER

SKRIV EN KOMMENTAR